«Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή»

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 16:26
UPD:20:21

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 19χρονος είχε προσχεδιάσει τις πράξεις του και ότι είχε σκοπό να μπει στην τάξη πυροβολώντας, γεγονός που θα σήμαινε εκτεταμένο μακελειό.

A- A A+

«Δεν έχω λόγο να συνεχίσω να ζω. Είμαι πολύ εγωιστής για να πεθάνω και να σας αφήσω να ζήσετε. Πριν πεθάνω, θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Δεν έχω σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή. Όποιος βρεθεί μπροστά μου το πρωί της 10ης Απριλίου 2009, θα πεθάνει χωρίς διάκριση. Μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη. Έχω γνωρίσει μόνο ένα άτομο που αξίζει σαν άνθρωπος και με την οποία νόμιζα πως είχα ερωτευτεί. Νοιώθω πολύ άσχημα που με απέρριψε και ελπίζω πως με ό,τι κάνω την Παρασκευή θα αλλάξει γνώμη για μένα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο δράστης του αιματηρού περιστατικού στο ΟΑΕΔ σε σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του. Επίσης, είχε προαναγγείλε την πράξη του στο Ίντερνετ. Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη ανάρτησε σε δικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης κείμενο σχεδόν ίδιο με το σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα του. Ακόμη είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια και σφαίρες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 19χρονος είχε προσχεδιάσει τις πράξεις του και ότι είχε σκοπό να μπει στην τάξη πυροβολώντας, γεγονός που θα σήμαινε εκτεταμένο μακελειό. Πιθανότατα, όμως, εκτονώθηκε όταν πυροβόλησε το 18χρονο συμμαθητή του, τον οποίο συνάντησε συμπτωματικά στη σκάλα του σχολείου, μόνο του.

Ο δράστης απεβίωσε λίγο μετά τις 11:20 στρέφοντας το όπλο του στον εαυτό του http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/10/1651863.htm .

Ο 19χρονος που δέχθηκε τα πυρά του συμμαθητή του υπεβλήθη σε χειρουγρική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. Φέρει τυφλό τράυμα στο θώρακα καθώς και δύο ακόμα τραύματα στο πόδι και το χέρι. Σταθερή είναι η κατάσταση των άλλων δύο τραυματιών. Στο νοσοκομείο μετέβησαν το μεσημέρι η υπουργός Απασχόλησης και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναρδάκης. Είμαστε συγκλονισμένοι από το πρωτόγνωρο γεγονός, συμπαραστεκόμαστε στο μαθητή και την οικογένειά του, νιώθουμε τον πόνο της οικογένειας του νεκρού παιδιου, δήλωσε η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Πετραλιά: Φαινόμενα άγνωστα και ξένα για τη χώρα μας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Τέτοια φαινόμενα δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Τέτοια φαινόμενα δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία

«Τέτοια φαινόμενα είναι άγνωστα και ξένα για την χώρα μας και την μαθητική κοινότητα και δεν εκφράζουν την ελληνική νεολαία», σημείωσε από το βήμα της Βουλής (κατά τη συζήτηση ερώτησης του κ. Αλαβάνου), η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, εκφράζοντας τη λύπη της για το πρωτοφανές (όπως το χαρακτήρισε) γεγονός στην σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Α. Αλαβάνος: Πρέπει να παρέμβουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα οι νέοι να έχουν μια θέση στον ήλιο

Α. Αλαβάνος: Πρέπει να παρέμβουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα οι νέοι να έχουν μια θέση στον ήλιο

«Να εκφράσω και εγώ τη βαθιά λύπη όλων μας στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό που έγινε. Αλλά να εκφράσω και την πλήρη διαφωνία μου για αυτά που λέτε ότι είναι ξένα κ. Πετραλιά», παρατήρησε από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος. «Αυτά που είναι ξένα γίνονται δυστυχώς εγχώρια και ντόπια. Και πρέπει και εσείς και ο πρωθυπουργός να καταλάβετε ότι μέσα από το φόβο την ανασφάλεια τη προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας συσσωρεύεται η επιθετικότητα στους νέους και μπορεί να έχουμε τέτοια κρούσματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Εμείς λέμε όχι άλλο αίμα, με κανένα τρόπο, για αυτό πρέπει να παρέμβουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα, οι νέοι να έχουν μια θέση στον ήλιο».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα ανασφάλειας που νιώθουν οι Ελληνες

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα ανασφάλειας που νιώθουν οι Ελληνες

Για «πρωτοφανές περιστατικό από το οποίο είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται, είπε, για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανασφάλειας που βιώνει ο πολίτης, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει το πρόβλημα των ψυχολογικών προβλημάτων στα σχολεία και γι' αυτό στο πρόγραμμά του προβλέπει θέση ψυχολόγου στην εκπαίδευση. Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε την Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή