Ταϊλάνδη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πατάγια

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 10:46
UPD:13/04/2009 15:53
A- A A+

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπίσιτ Βετζατζίβα την πόλη της Πατάγια, όπου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παρεμπόδισαν την διεξαγωγή της ασιατικής συνόδου κορυφής.

«Καθήκον δικό μου και της κυβέρνησης είναι τώρα να διασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες θα επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους», ανέφερε σε σύντομο τηλεοπτικό του μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι ηγέτες που είχαν μεταβεί στην Πατάγια και είχαν εγκλωβιστεί στα ξενοδοχεία τους από τους διαδηλωτές, απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο.

Εκτός από τη Σύνοδο Κορυφής Ανατολικής Ασίας, από εχθές αναβλήθηκε σειρά συναντήσεων των ηγετών της ASEAN (Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας) με ομολόγους τους από τη Βόρεια Ασία, τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ιαπωνίας, Κίνας και Νότιας Κορέας, ενώ απετράπη επίσης και η υπογραφή συμφωνίας επενδύσεων μεταξύ των χωρών της ASEAN και της Κίνας.

Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί επίσης επί μέρους συναντήσεις μεταξύ των χωρών της ASEAN και των ηγετών Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας και στη συνέχεια τριμερής συνάντηση, στη λεγόμενη ASEAN +3.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή