Νέο μήνυμα Κ. Καραμανλή στα Σκόπια

«Προτάσεις που χαϊδεύουν τα αυτά από το ΠΑΣΟΚ»
Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 14:40
UPD:16:41
AΠΕ

A- A A+

Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία των Σκοπίων ότι από τις δικές της επιλογές θα κριθεί η πορεία της χώρας προς τις ευρωατλαντικές δομές έστειλε ο Πρωθυπουργός από την Πέλλα. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ανευθυνότητα και λαϊκισμό.

«Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι από την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει «τις προσπάθειες παραχάραξης και παραγραφής της ιστορίας».

«Το διαβατήριο για τους ευρωατλαντικούς θεσμούς –πρόσθεσε- απαιτεί ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων. Και η ευθύνη για το διαβατήριο αυτό ανήκει στα Σκόπια.

Κάλεσε επίσης την ΠΓΔΜ να «εγκαταλείψει τις υπεκφυγές, την κωλυσιεργία στις στείρες εμμονές του παρελθόντος». «Είναι η ώρα για επιλογές μακριά από εθνικισμούς και μισαλοδοξίες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι «ο δρόμος της ΠΓΔΜ στην ευρωπαϊκή οικογένεια περνάει μέσα από την τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας και την επίλυση του θέματος της ονομασίας».

Χωρίς αξιόπιστη πρόταση το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι προτάσεις είναι όλες ευχάριστες και "χαϊδεύουν" τα αυτιά όλων», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις υποτιθέμενες προτάσεις του που δεν περιλαμβάνουν καμιά δυσάρεστη απόφαση για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης, όλα όσα προτείνει είναι εύκολα, είναι ευχάριστα, είναι ανώδυνα».

«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο», πρόσθεσε και τόνισε πως ο ίδιος θα δώσει «τη μάχη στην πρώτη γραμμή όπως πάντα με συνέπεια για να γίνουν πράξη οι αποφάσεις και οι δεσμεύσεις».

Κατηγόρησε επίσης το Κίνημα ότι δεν θέλει να συμβάλει ούτε κατ΄ ελάχιστο στο γενικότερο κοινωνικό όφελος, με αφορμή τη στάση του απέναντι στο ζήτημα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν μπορεί να γίνει μόνο με ευχάριστες εξαγγελίες.

Αναφερόμενος στην κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής είπε τέλος ότι «η μόνη πυξίδα είναι η υπευθυνότητα. Παρουσιάζει την πραγματικότητα, δεν κρύβει τα προβλήματα και αγωνίζεται για την αντιμετώπισή τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή