Επισκόπηση Τύπου

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 08:24
UPD:08:47
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Για λαϊκισμό και ανευθυνότητα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού στην Πέλλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στο Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής από την Αριδαία της Πέλλας, την οποία επισκέφθηκε το Σάββατο".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Οι ημιυπαίθριοι βρίσκουν τη λύση τους. Αμέσως μετά το Πάσχα το πόρισμα της Επιτροπής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αμέσως μετά το Πάσχα θα πάρουν στα χέρια τους οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας το πόρισμα της επιτροπής τεχνοκρατών που έχουν συστήσει τα δύο υπουργεία για την "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων χώρων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Διπλές κάλπες τον Ιούνιο για να ξεκαθαρίσει οριστικά το πολιτικό τοπίο. Η μπόχα των σκανδάλων της Siemens και η υπόθεση Παυλίδη δρομολογούν εξελίξεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο οδηγεί την χώρα το κύμα της σκανδαλολογίας που έχει ξεσπάσει στο δημόσιο βίο και απειλεί να σκιάσει τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό. Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που έχει αποφασίσει να μην ανεχτεί καμία σκιά για το κυβερνών κόμμα, αλλά και για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, βρίσκεται πολύ κοντά, όπως λένε οι πληροφορίες, στην λήψη οριστικής απόφασης να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να γίνει μία καινούργια αρχή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εβδομάδα Παθών για... ένα εισιτήριο. Μεγάλη έξοδος προς τα νησιά παρά την κρίση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Αθηναίων να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ και να βρεθούν στη νησιωτική χώρα, παρά την οικονομική κρίση, έπαιξε και το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες παρείχαν, εν όψει των εορτών του Πάσχα, σημαντικές εκπτώσεις, ενώ δεν προχώρησαν, ως είθισται, σε αύξηση του ναυλολογίου τους".

ΕΘΝΟΣ: "Σε μέγγενη γκάλοπ και σκανδάλων. Πανικός στη ΝΔ από την εκτίναξη της διαφοράς στις 7,5 μονάδες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις συμπληγάδες των αρνητικών δημοσκοπήσεων και των σκανδάλων βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια ώρα επικρατεί διχασμός για τη στρατηγική της ΝΔ στις ευρωεκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εκβιάζουν ανοικτά τον Δημόσιο Βίο! Ένας Εισαγγελέας να τους ανοίξει τα στόματα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ονόματα των όσων έφαγαν! Πολιτικοί εκδότες, δημοσιογράφοι, παρουσιάζονται ως κοινωνικά αρπακτικά. Το θέμα των "απατεώνων" Αλαφούζων παραμένει ανοικτό, σύμφωνα με την εφημερίδα του Γιώργου Κουρή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τώρα αυτοκάθαρση στη ΝΔ για να γλιτώσουμε. Έκρηξη του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Σούρλα στον "Ελεύθερο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η Κυβέρνηση και όλο και περισσότερα είναι τα στελέχη που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τον Κώστα Καραμανλή να θέσει εκτός παράταξης στελέχη που έχουν εμπλακεί σε δυσώδεις υποθέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λύση Βρυξελλών για 200.000 συμβασιούχους. Αποκλειστικό: "Πράσινο φως" για νέο Προεδρικό Διάταγμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το νέο Προεδρικό Διάταγμα θα προωθηθεί μόλις εκδοθεί η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου και θα προβλέπει αύξηση του χρόνου ισχύος των υφιστάμενων συμβάσεων και μεγαλύτερη αναδρομικότητα. Πρώτη εφαρμογή σε 4.500 συμβασιούχους του υπ. Πολιτισμού και 5.500 δασοπυροσβέστες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ζαλισμένη κυβέρνηση. Αδύναμη να αντεπεξέλθει στα οικονομικά και πολιτικά πλήγματα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημάδια διάλυσης εμφανίζει η κυβέρνηση. Μήνες μετά την εξαγγελία, δεν έχουν εγκατασταθεί οι κρατικοί επίτροποι στις τράπεζες. Τα έσοδα του κράτους έχουν πιάσει πάτο και, αντίθετα, ο δανεισμός έχει φτάσει σε επίπεδα - ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ βρίσκεται 7,5% πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση και η υπόθεση Παυλίδη είναι ανοιχτή πληγή".

ΕΣΤΙΑ: "Περιπλέκεται η πολιτική κατάστασις. Αυξάνεται σοβαρά το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η υπόθεσις Παυλίδη φαίνεται ότι έχει παίξει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι αρχικώς εφαίνετο. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ηθικής τάξεως. Και ανεξαρτήτως του ποιά είναι η αλήθεια για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, το γεγονός καθ' εαυτό ότι απεκαλύφθη μία τέτοια υπόθεσις και ότι συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή για να εξετασθή η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, έχει τεράστιες επιπτώσεις εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα 7 κλειδιά του μακελειού στο Ρέντη. Οι δράστες "προειδοποιούν", λένε οι ειδικοί".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα χαρακτηριστικά που συγκέντρωναν οι δράστες επιθέσεων ανάλογων με το μακελειό στο Ρέντη είχε και ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης, όπως δείχνουν οι έρευνες".

Η ΧΩΡΑ: "7 τα κλιμάκια για το ΕΚΑΣ. Μεγαλύτερη στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μίνι συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο πρόκειται να φέρουν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και το οικονομικό επιτελείο, ανακοινώνοντας, παράλληλα, αύξηση υπερδιπλάσια του πληθωρισμού στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο ανέρχεται σήμερα στα 230 ευρώ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Χ", στα σημερινά τέσσερα κλιμάκια του ΕΚΑΣ θα προστεθούν ακόμα τρία - τέσσερα, προκειμένου το σύστημα να γίνει πιο δίκαιο, ενώ θα αυξηθεί και το ανώτατο εισοδηματικό όριο. Έτσι, η κυβέρνηση θα πάρει ένα ακόμα μέτρο για να στηρίξει, τη δύσκολη αυτή περίοδο, τους χαμηλοσυνταξιούχους".

Metro: "Προετοίμαζε το μακελειό. Ενάμιση χρόνο πριν ο 19χρονος ομογενής είχε αποκαλύψει το σχέδιό του".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "περίπου ενάμιση χρόνο προετοίμαζε το μακελειό στη σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη ο 19χρονος ομογενής, ο οποίος την Παρασκευή, αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων έναν 18χρονο συμμαθητή του στον θώρακα, αυτοκτόνησε".

Metropolis: "Πρόωρη Ανάσταση για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις της πρωτεύουσας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έξι χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ΜμΕ για τα δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ)".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τα σχολεία της οργής. Αύξηση της εφηβικής παραβατικότητας".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Μήλον της Έριδος οι Μύλοι Αλλατίνι. Τριάντα χρόνια εκκρεμότητας για το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή