Εκρυθμη η κατάσταση στην Ταϊλάνδη

Πυροβολισμοί στην Μπανγκόκ - τουλάχιστον 68 τραυματίες
Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 08:52
UPD:12:54
EPA/RUNGROJ YONGRIT

A- A A+

Νέοι πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα σε συνοικία της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και δυνάμεων του στρατού, με απολογισμό τουλάχιστον 68 τραυματίες.

Ο στρατός της Ταϊλάνδης επενέβη τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και διέλυσε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, αψηφώντας την κήρυξη της Μπανγκόκ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/13/1652570.htm . Φωτιές ξέσπασαν στην κεντρική λεωφόρο Βιπχαβάντι-Ράνγκσιτ έξω από την πόλη που οδηγεί στα βόρεια, κοντά στο Μνημείο της Νίκης.

«Οι στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα για να τους διαλύσουν. Περισσότεροι από 400 στρατιώτες ενεπλάκησαν στην επιχείρηση αυτή», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Σουνσέρν Καεουκουμνέρντ, εκπρόσωπος του στρατού. «Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πέσουν με ένα αυτοκίνητοι πάνω στους στρατιώτες», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από ανεξάρτητη πηγή.

«Ξεκινάμε με ήπια μέτρα και κατόπιν θα περάσουμε σε σκληρότερα. Θα αποφύγουμε να θυσιάσουμε ανθρώπινες ζωές, όπως μας έχει διατάξει η κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ταϊλάνδη επιστρατεύουν τη βία εναντίον των διαδηλωτών μετά τη χθεσινή απόφαση να κηρυχθεί η πρωτεύουσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας, οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανέρχονται σε 68, εκ των οποίων δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο ο εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο στρατός σκότωσε πέντε, ή έξι διαδηλωτές. Αντίθετα, γιατρός που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε πως δύο από τους τραυματίες διαδηλωτές έχουν πληγεί από σφαίρες.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ώρα θα τεθούν σε εφαρμογή ειδικά μέτρα για την ασφάλεια των αεροδρομίων και των λιμένων της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή