Ανοιξιάτικος ο καιρός το Πάσχα

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 11:14
UPD:11:37
A- A A+

Λιακάδα και ζέστη επιφυλάσσει ο καιρός για τις ημέρες του Πάσχα, παρά το γεγονός ότι η Μεγάλη Βδομάδα ξεκινά αρχικά με νεφώσεις και βροχές.

Ειδικότερα ο καιρός ως την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας με τους ανέμους να φτάνουν έως και 7 μποφόρ. Τη Μεγάλη Τρίτη θα παρατηρηθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τη Μεγάλη Τετάρτη οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ανοιξιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Από την Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και η θερμοκρασία θα πάρει και πάλι την ανιούσα. Έως το Μεγάλο Σάββατο θα επικρατήσει σταδιακά ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει ακόμα και τους 25 βαθμούς κελσίου. Ανοιξιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή του Πάσχα, με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά ο καιρός ως τη Μεγάλη Πέμπτη:

Μεγάλη Τρίτη 14-04-2009

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

¶νεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Μικρή πτώση στα νότια.

Μεγάλη Τετάρτη 15-04-2009

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

¶νεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Μεγάλη Πέμπτη 16-04-2009

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά.

¶νεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Μεγάλη Παρασκευή 17-04-2009

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

¶νεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή