Υπόθεση Μεβγάλ: Ποινές φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα στους κατηγορούμενους

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 14:27
A- A A+

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ το Σεπτέμβριο του 2006.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην γενικό διευθυντή της επιτροπής ανταγωνισμού Παναγιώτη Αδαμόπουλο, τον εκτελωνιστή Παναγιώτη και τον έμπορο σιτηρών Κώστα Κωνσταντινίδη για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατά μετατροπή της κατηγορίας της εκβίασης, καθώς και της δωροδοκίας για τον πρώτο και άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία για τους άλλους δυο κατηγορούμενους.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της επιτροπής ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος.

Αντίστοιχη πρόταση είχε υποβάλει στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας. Οι εφέτες έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στον κ. Αδαμόπουλο και τον κ. Αναγνωστόπουλο και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον κ. Κώστα Κωνσταντινίδη, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Επίσης, έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των τριών κατηγορουμένων με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα.

Οι ποινές που επέβαλε είναι τέσσερα χρόνια για την απόπειρα εκβίασης και 18 μήνες στον καθένα για τη δωροδοκία και την άμεση συνέργεια σε δωροδοκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή