Ταϊλάνδη: Πυρκαγιά στο υπουργείο Παιδείας

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 15:13
UPD:15:36
REUTERS /CHAIWAT SUBPRASOM

A- A A+

Στις φλόγες βρίσκεται κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην Μπανγκόκ, ενώ συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τον στρατό, δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι την πυρκαγιά προκάλεσε μία «βροχή» από κοκτέιλ μολότοφ.

Το πυρπολημένο κυβερνητικό κτίριο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την έδρα της ταϊλανδικής κυβέρνησης, έξω από την οποία εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 4.000 διαδηλωτές, ενώ εναντίον τους έχει αρχίσει να κινείται δύναμη εκατοντάδων στρατιωτών.

Στην ίδια περιοχή της Μπανγκόκ, που είναι πνιγμένη στα δακρυγόνα, έχουν ήδη πυρποληθεί από τους διαδηλωτές επτά λεωφορεία, ενώ ακούγονται πυρά αυτόματων όπλων, όπως μεταδίδει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου από την ταϊλανδική πρωτεύουσα.

Στη Μαδρίτη το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία συνιστά στους ισπανούς πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Ταϊλάνδη και να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά της ως ενδιάμεσους σταθμούς προς άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή