Αντώναρος: Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Καμμένου για Παυλίδη

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009 15:23
UPD:15:40

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Παυλίδη την παραίτησή του, αρκέστηκε να πει πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως.

A- A A+

Προσωπικές απόψεις χαρακτήρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνου Καμμένου, για τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καράογλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/13/1652733.htm και άλλων κυβερνητικών βουλευτών υπέρ της παραίτησης του κ. Παυλίδη.

«Ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία μας, βαρέθηκε και κουράστηκε να ανέχεται πιθανούς δωροδοκούμενους, δωροδοκούντες, εκβιαστές και συκοφάντες να κυκλοφορούν ελεύθερα. Εκείνοι για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες, προδήλως δεν έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ», παρατήρησε ο κ. Καμμένος. Ιδιαίτερη όμως αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι τουλάχιστον ένας εκ των κ.κ. Παυλίδη και Μανούση, ή ίσως και οι δύο, ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο κ. Μανούσης κατηγορεί τον κ. Παυλίδη ότι τον δωροδόκησε. Από εκεί και πέρα, είτε λεει αλήθεια ο κ. Μανούσης, οπότε ο κ. Παυλίδης πρέπει να οδηγηθεί μέσω της επιτροπής της Βουλής στο Ειδικό Δικαστήριο, είτε ο κ. Μανούσης λεει ψέματα, όποτε πρέπει να οδηγηθεί ως κοινός συκοφάντης στα δικαστήρια και να πάει στον Κορυδαλλό. Ή και οι δυο μαζί γιατί αν κάποιος δωροδοκήσει και ο άλλος δωροδοκηθεί αυτό αποτελεί αδίκημα και για τους δυο», σημείωσε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον Alpha 989.

Eρωτηθείς αν ο κ. Παυλίδης πρέπει να παραιτηθεί, ο κ. Καμμένος είπε: «Αν ο κ. Παυλίδης οδηγηθεί στο ειδικό Δικαστήριο και αποδειχθεί ότι έκανε μια παράνομη πράξη, βεβαίως και πρέπει να παραιτηθεί. Όπως δεν πρέπει να παραιτηθεί αν είναι αθώος».

«Υπάρχει αυτή η υπόθεση που είναι στην επιτροπή, υπάρχουν άλλες υποθέσεις που είναι στη Δικαιοσύνη, όλες αυτές οι υποθέσεις έχουν την ίδια βαρύνουσα σημασία. Αυτές οι υποθέσεις έχουν δημιουργήσει αυτό το κλίμα ανυποληψίας για το σύνολο του πολιτικού κόσμου και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πάμε σε ευρωεκλογές μέσα στον επόμενο μήνα και αυτό που φοβάμαι είναι ότι ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στο σύνολο της πολιτικής και θα προτιμήσει να φύγει για το 4ημερο του Αγ. Πνεύματος και να μη ψηφίσει. Αυτό είναι κίνδυνος για την ίδια τη Δημοκρατία μας», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Παυλίδη την παραίτησή του, αρκέστηκε να πει πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση πως ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου στην κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής «άδειασε» δύο φορές τον κ. Παυλίδη, ο κ. Αντώναρος απάντησε λέγοντας πως αυτό είναι συμπέρασμα των δημοσιογράφων, για να προσθέσει ότι ο ίδιος δεν κάνει ανάλυση των καταθέσεων που δεν γνωρίζει.

«Ο κ. Αγγέλου κατέθεσε τα πραγματικά περιστατικά τα οποία γνωρίζει», ανέφερε και συμπλήρωσε πως στο πόρισμα θα περιέχονται όλα και τα υπόλοιπα -όπως είπε- είναι εικοτολογίες τις οποίες δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθήσει.

Όσον αφορά τη δεύτερη δικογραφία για τον κ. Παυλίδη, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι, όπως ενημερώθηκε από το ΑΠΕ, παρελήφθη η δικογραφία και για την κυβέρνηση ισχύει αυτό που ίσχυσε και στην προηγούμενη περίπτωση: «Η κυβέρνηση θα μελετήσει το κείμενο της δικογραφίας και όταν το μελετήσει θα τοποθετηθεί».

Τέλος, με αφορμή το αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεσης της Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής σ’αυτό το κρίσιμο στάδιο κατά το οποίο απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον προσώπων, μόνο σε συγκάλυψη μπορεί να οδηγήσει.

ΛΑ.Ο.Σ.: Τον Παυλίδη εν Αυλίδι θέλει ο πρωθυπουργός

Αναφερόμενος στη δεύτερη δικογραφία που έφθασε στη Βουλή για τον κ. Παυλίδη και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του τέως υπουργού σχετικά με διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε:

«Τον Παυλίδη εν Αυλίδι θέλει ο Καραμανλής προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος για τις ευρωεκλογές. Βέβαια τόσο ο δεύτερος φάκελος όσο και η Siemens προμηνύουν θύελλες και χαμηλό βαρομετρικό ανάλογα με το ποσοστό των δημοσκοπήσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή