Ταϊλάνδη: Αποχωρούν από την έδρα της κυβέρνησης οι διαδηλωτές

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 08:41
UPD:11:07
REUTERS/SUKREE SUKPLANG

A- A A+

Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ, άρχισαν σήμερα να αποχωρούν από την περιοχή, τερματίζοντας μετά από περίπου τρεις εβδομάδες την πολιορκία των γραφείων του Ταϊλανδέζου πρωθυπουργού.

Μία μέρα μετά τις βίαιες ταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 113, περίπου 2.500 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παρέμεναν έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Τους συγκεντρωμένους είχαν περικυκλώσει ισχυρές δυνάμεις του στρατού.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαδηλωτές αποχωρούν μετά από εντολή των ηγετών της αντιπολίτευσης. «Είχαμε συνομιλίες από τη χθεσινή νύχτα και αποφασίσαμε να διαλυθούμε», δήλωσε η Πρατίπ Ουνγκονγκτάμ Χάτα, εκ των επικεφαλής της εξέγερσης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως οι ηγέτες δεν θα παραδοθούν στις αρχές.

Μετά τις διακηρύξεις των οργανωτών της εξέγερσης, οι διαδηλωτές με τα κόκκινα πουκάμισα άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν. Οι αρχές έφεραν μάλιστα στην περιοχή αρκετά λεωφορεία, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα τους μεταφέρουν με ασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή