Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση απέναντι στη Β. Κορέα συνιστά το Πεκίνο

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 11:38
UPD:12:03
A- A A+

Έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση απηύθηνε σήμερα η Κίνα προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα διακόψει τις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίησή της.

«Ελπίζουμε όλες οι πλευρές να εξετάσουν ευρύτερα την κατάσταση, να διατηρήσουν την ηρεμία και την αυτοσυγκράτησή τους και να προστατεύσουν την πρόοδο στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του οποίου η Κίνα είναι μόνιμο μέλος, καταδίκασε χθες ομόφωνα την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ζήτησε να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Ωστόσο η Κίνα πάντα καλεί όλες τις πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των εξαμερών διαπραγματεύσεων και να συνεργαστούν, προκειμένου να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα για τις συνέπειες που θα προκύψουν από την απόφασή της να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.

«Ελπίζουμε η Βόρεια Κορέα να αναλογιστεί ξανά τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή