Βολιβία: Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Μοράλες

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 14:11
UPD:14:13
REUTERS/DAVID MERCADO

A- A A+

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει πριν από έξι ημέρες, μετά από την υιοθέτηση από το Κογκρέσο σήμερα το πρωί του νέου εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου.

Έπειτα από εννέα ώρες συζητήσεων, οι κοινοβουλευτικοί των δύο σωμάτων του βολιβιανού κοινοβουλίου υιοθέτησαν σε κοινή συνεδρίασή τους έναν συμβιβασμό που προβλέπει τη δημιουργία νέων, ενημερωμένων εκλογικών καταλόγων, με δακτυλικά αποτυπώματα, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά.

Αυτό ήταν το σημαντικότερο αίτημα της δεξιάς αντιπολίτευσης, η οποία θεωρεί ότι οι σημερινοί εκλογικοί κατάλογοι είναι γεμάτοι παρατυπίες και ζητεί εγγυήσεις για διαφάνεια.

Μετά την ψηφοφορία, ο Μοράλες, ο οποίος ελπίζει ότι θα εκλεγεί το Δεκέμβριο για μια νέα προεδρική θητεία, σταμάτησε την απεργία πείνας που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, μαζί με 14 προσκείμενους στην κυβέρνηση συνδικαλιστές ηγέτες, για να ασκήσει πίεση στο κοινοβούλιο ώστε να επιταχύνει την υιοθέτηση του νόμου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή