Γ. Παπανδρέου: Πιθανές οι διπλές εκλογές

«Μνημείο κακοδιαχείρισης την τελευταία πενταετία»
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 15:08
A- A A+

«Είναι πλέον πιθανές οι διπλές εκλογές», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τελευταία άμυνα της ΝΔ είναι το «όλοι ίδιοι είναι». «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην φαυλότητα, κάτι που δεν ισχύει για τη ΝΔ.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην φαυλότητα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μνημείο κακοδιαχείρισης την τελευταία πενταετία, με τη δημοσιονομική εκτροπή να συνεχίζεται, τη δημοσιονομική κρίση να έχει την υπογραφή της ΝΔ και να συνεχίζεται η σπατάλη υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων.

Η κυβέρνηση «κάνει "απογραφή" μέσα στην απογραφή, με το έλλειμμα να έχει εκτιναχθεί», παρατήρησε, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική διαχείριση και τη φορολογία, υποστήριξε ότι αν υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τα περιθώρια εξοικονόμησης πόρων είναι μεγάλα. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεσμεύεται να μετασχηματίσει τον προϋπολογισμό σε «ουσιαστικό προϋπολογισμό προγραμμάτων με τη μορφή τρίχρονων συμβολαίων».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Όσοι εκλογολογούν προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι συμβαίνει στη χώρα, ούτε τι συμβαίνει στο κόσμο ολόκληρο. Εξυπηρετούν δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα και τίποτα άλλο», απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Όπως είπε, η συζήτηση για διπλές εκλογές τον Ιούνιο απλώς και μόνο τροφοδοτεί την εκλογολογία που δεν έχει καμία βάση στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, κάνοντας παράλληλα λογο για βουλιμία για εξουσία που έχουν -αν όχι ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου- όσοι βρίσκονται γύρω και δίπλα του.

Όσο για τις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κυβέρνησης ότι ευθύνεται για την οικονομική κρίση, ο κ. Αντώναρος απάντησε επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε «στις εξωπραγματικές θέσεις που εξέφραζε προ μηνών» και «τώρα φαίνεται ξανά ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Στο ΠΑΣΟΚ ψελλίζουν περίεργες, πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, λύσεις και όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχουν σχέδιο, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για συρραφή γενικοτήτων, ευχολογίων και εξωπραγματικών ιδεών που δεν είναι ούτε για έκθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή