Αντώναρος: Καλοστημένη παράσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 15:22
UPD:16:47
A- A A+

Καλοστημένη παράσταση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Δημήτρη Ρέππα, να επιδώσουν στο πρόεδρο της Βουλής επιστολή στην οποία ζητούν να διαβιβαστούν εγκαίρως στο κοινοβούλιο τα στοιχεία υποθέσεων όπως του Βατοπεδίου, των ομολόγων κ.α., έτσι ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή τυχόν ποινικά αδικήματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/14/1653202.htm .

«Η αποστολή της Βουλής και ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της καθορίζονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη αυτά τηρούνται απαρέγκλιτα», παρατήρησε ο κ. Σιούφας, κατά την παραλαβή της επιτολής.

«Θέτουμε θέμα ευθυνών όλων των παραγόντων, είτε του προέδρου της Βουλής, είτε κυβερνητικών ή δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα - γιατί ο χρόνος είναι αρκετός- να διερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αφού έχουν διερευνηθεί και έχουν αποδοθεί τυχόν ευθύνες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ρέππας μετά τη συνάντηση.

Δ. Ρέππας: Ολα στο φως είναι το δόγμα της πολιτικής μας

Δ. Ρέππας: Ολα στο φως είναι το δόγμα της πολιτικής μας

«Η αλήθεια είναι απλή. (Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) Έδωσαν μια κακή, καλοστημένη παράσταση που λίγο θα μας ενδιέφερε αν δεν ήταν παρά μια ακόμη προσπάθεια για ευθεία παρέμβαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως προφανώς στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακούσει τίποτα για τη διάκριση των εξουσιών. «Γι αυτό ζητούν πράγματα που ούτως ή άλλως είναι στη φαντασία τους. Ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρανομήσουν, να δράσουν αντισυνταγματικά, να επέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης. Δεν μας εκπλήσσει αυτή τη συμπεριφορά τους γιατί και αυτή η απαράδεκτη και αντιθεσμική κίνηση του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στην τακτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση», υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος.

Οπως είπε, αυτή η πολιτική έχει δύο περιεχόμενα: «Την άκριτη λασπολογία και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου». «Αυτοί που θέλουν να φαίνονται δήθεν υπέρμαχοι των θεσμών, με τις πράξεις τους αποδεικνύουν ότι τους ποδοπατούν και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμπράξει σε αυτές τις μεθοδεύσεις», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή