Ταϊλάνδη: Απαγγελία κατηγοριών σε βάρος ηγετών της εξέγερσης

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 15:42
UPD:15:45
REUTERS/KEREK WONGSA

A- A A+

Κατηγορίες σε βάρος τριών από τους ηγέτες της αντικυβερνητικής εξέγερσης στην Ταϊλάνδη απαγγέλθηκαν σήμερα για τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ το τελευταίο διήμερο. Νωρίτερα ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας ανακοίνωσε ότι τέσσερις ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη, οπαδοί του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, παραδόθηκαν στην κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε ενας εκ των κατηγορουμένων, και οι τρεις κατηγορούνται για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, υποκίνηση σε ανυπακοή και παράνομη συγκέντρωση περισσότερων των 10 ατόμων. «Μας γνωστοποίησαν τις κατηγορίες που μας βαρύνουν και εμείς τις απορρίψαμε. Ζητήσαμε να αφεθούμε ελεύθεροι με εγγύηση», εξήγησε ο ίδιος σε τηλεφωνική του επικοινωνία από το αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι θέλει να μας οδηγήσει στην απομόνωση σε στρατιωτικό στρατόπεδο, υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι οι συνήγοροί τους αντιτάσσονται στην ανάθεση της υπόθεσης των πελατών τους στο στρατό και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι θα την ανάλαβει η αστυνομία.

Έπειτα από δύο μέρες ταραχών και επεισοδίων κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 123, ο στρατός της Ταϊλάνδης ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της Μπανγκόκ.

Η κυβέρνηση αποφάσισε για λόγους ασφαλείας η τριήμερη αργία για τη γιορτή Σονγκράν να παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το Χρηματιστήριο και οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή