Αρχηγός τουρκικού Γενικού Επιτελείου: «Αιμορραγεί το ΡΚΚ»

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 18:20
UPD:18:25
A- A A+

Οι Κούρδοι αντάρτες δεν μπορούν πλέον να κινηθούν ελεύθερα στο βόρειο Ιράκ και η οργάνωσή τους πλήττεται από εσωτερικές συγκρούσεις, δήλωσε ο ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ.

«Η οργάνωση αιμορραγεί», όπως είπε ο στρατηγός Μπασμπούγ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία της Κωνσταντινούπολης. «Υπάρχουν προβλήματα στην ηγεσία της ομάδας. Το ηθικό της ομάδας είναι χαμηλό. Τα επίπεδα στρατολόγησης δεν είναι αυτά που επιθυμούν και κάποιοι εγκαταλείπουν», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, πραγματοποιήθηκαν περίπου 50 συλλήψεις σε επιχειρήσεις της αστυνομίας σε 12 επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που είχαν στόχο Κούρδους πολιτικούς και ακτιβιστές του μοναδικού νόμιμου κουρδικού κόμματος, του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ο αντιπρόεδρος του κόμματος και μέλη των τοπικών διοικήσεων. Το κόμμα κατηγορείται για εμπλοκή με το ΡΚΚ και, αν κριθεί ένοχο σε δίκη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μπορεί να οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Πηγές: Reuters, CNN

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή