Aπορρίπτει η κυβέρνηση τις κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Siemens

Eρώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Δικαιοσύνης
Τρίτη, 14 Απριλίου 2009 21:32
A- A A+

Απορρίπτει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας τις καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μεθοδεύσεις και απειλή πειθαρχικού ελέγχου κατά του ανακριτή στην υπόθεση της Siemens.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η ερώτηση η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι ενδεικτική της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τα ζητήματα της Δικαιοσύνης. Ουδέν πειθαρχικό ζήτημα υφίσταται κατά του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens, ούτε βέβαια υπάρχει οποιαδήποτε παρόμοια απειλή. Δυστυχώς, η επίμονη αναζήτηση αφορμών αντιπολιτευτικής κριτικής και η προσπάθεια επηρεασμού της κρίσης των δικαστικών λειτουργών, οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε αδικαιολόγητα λάθη».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον κ. Δένδια κάνουν μεταξύ άλλων λόγο για «παρεμβάσεις βαρύτατης πολιτικής, νομικής και ηθικής απαξίας σε σχέση με την δικαστική εξέλιξη» της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Επισημαίνουν ακόμη πως σύμφωνα με πληροφορίες, διετάχθη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για καθυστέρηση ολοκλήρωσης της ανάκρισης άλλης υπόθεσης κατά τριών ανακριτών, οι οποίοι "εν σειρά" τη χειρίστηκαν τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια καθώς και πως ο τρίτος εξ αυτών είναι (προφανώς κατά σύμπτωση?), ο ανακριτής της υπόθεσης Siemens.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή