Διαφήμιση του ποδοσφαίρου το 4-4 στο Στάμφορντ Μπριτζ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 09:23
UPD:18:20
REUTERS /TOBY MELVILLE

A- A A+

Ισόπαλες 4-4 αναδείχθηκαν χθες Τσέλσι και Λίβερπουλ, σε έναν αγώνα - διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με συναρπαστική εξέλιξη και συγκλονιστικές ανατροπές. Την πρόκριση στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η ομάδα του Λονδίνου χάρη στο 1-3 του πρώτου αγώνα στο Ανφιλντ.

Ισόπαλος τελείωσε και ο δεύτερος χθεσινός προημιτελικός με τη Μπάγερν να μένει στο 1-1 με την Μπαρτσελόνα, η οποία προκρίθηκε μετά το 4-0 πριν από μία εβδομάδα στην Βαρκελώνη. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν με τον Ριμπερί στο 47', για να ισοφάρισει η ομάδα της Καταλωνίας στο 73' με τον Κεϊτά.

Μπαρτσελόνα και Τσέλσι θα συναντηθούν στον έναν ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ η Λίβερπουλ κατάφερε να αιφνιδιάσει την Τσέλσι και έχοντας την κατοχή της μπάλας προηγήθηκε 2-0, με τέρματα του Φάμπιο Αουρέλιο στο 19' από χτύπημα φάουλ, και του Τσάμπι Αλόνσο στο 28' με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ιβάνοβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Champions League: Tσέλσι - Μπαρτελόνα το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών

Tσέλσι - Μπαρτελόνα το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών

Βλέποντας την Τσέλσι με την πλάτη στον τοίχο (η Λίβερπουλ ήθελε ένα ακόμα γκολ για να έχει σκορ πρόκρισης), ο προπονητής των Λονδρέζων Γκους Χίντινκ πέρασε στον αγώνα τον Ανελκά δίπλα στον Ντρογκμπά και δικαιώθηκε. Ο Γάλλος επιθετικός έκανε στο 51' τη σέντρα και ο Αφρικανός φορ έκανε την προβολή, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της Λίβερπουλ ύστερα από το τραγικό λάθος του Ρέινα (1-2). Έξι λεπτά αργότερα η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του ¶λεξ, ενώ πήρε το προβάδισμα στο 76' με το γκολ του Λάμπαρντ (3-2).

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Τσέλσι είχε «καθαρίσει» την πρόκριση, η εκπληκτική Λίβερπουλ κατάφερε να επανέλθει, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης με δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (3-4). Ο Λούκας στο 81' και ο Κάιτ στο 83' έφεραν και πάλι τη Λίβερπουλ ένα γκολ μακριά από την πρόκριση. Τη λύση όμως για την Τσέλσι έδωσε ξανά ο Λάμπαρντ με γκολ στο 89', «σφραγίζοντας» για την ομάδα του το «εισιτήριο» στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, ¶λεξ, Καρβάλιο, ¶σλεϊ Κόουλ, Μπάλακ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Καλού (36΄ Ανελκά), Ντρογκμπά (90+4΄ Ντι Σάντο), Μαλουντά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Αρμπελόα (85΄ Μπάμπελ), Σκρτελ, Κάραγκερ, Φάμπιο Αουρέλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Μασεράνο (69΄ Ριέρα), Λούκας, Κάιτ, Μπεναγιούν, Τόρες (80΄ Ν΄Γκογκ).

Διαιτητής: Λουίς Μεντίνα Κανταλέχο (Ισπανία)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις