Σήμερα η συνάντηση Κλίντον - Ταλάτ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 11:35
UPD:11:53
A- A A+

Με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή «πρόκειται για σημαντικό βήμα στις διεθνείς σχέσεις των Τουρκοκυπρίων και ότι η επίσκεψη αποδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι Η.Π.Α. στην τουρκοκυπριακή πλευρά».

Ερωτηθείς αν η συνάντηση αυτή συνιστά αναβάθμιση των Τουρκοκυπρίων, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «σημασία έχει η ιδιότητα με την οποία γίνεται δεκτός ο κ. Ταλάτ, αφού η μοναδική ιδιότητα που έχει είναι αυτή του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας».

Αναφέρθηκε επίσης σε προηγούμενη επίσκεψη του Ταλάτ στις ΗΠΑ όταν ο διατελέσαντας τότε Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ τον υποδέχθηκε ως «πρωθυπουργό» του κατοχικού καθεστώτος.

«Δυστυχώς, στο παρελθόν κάποιοι υποδέχθηκαν τον κ. Ταλάτ δίνοντάς του άλλη ιδιότητα, όταν ήταν "πρωθυπουργός" του κατοχικού καθεστώτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα ακολουθήσει συνάντηση της Χίλαρι Κλίντον με τον Κύπριο ομόλογο της Μάρκο Κυπριανού στο Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή