Μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 15:16
UPD:15:32
A- A A+

Με ειδική πτήση η οποία θα αναχωρήσει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ίδια ημέρα στις 18:30, θα μεταφερθεί - όπως κάθε χρόνο - το ¶γιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή του θα λάβει χώρα τελετή υποδοχής και θα αποδοθούν τιμές Αρχηγού κράτους.

Η τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, παρουσία εκπροσώπων όλων των ορθοδόξων εκκλησιών.

Το ¶γιο Φως θα μεταφερθεί στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνέχεια, το ¶γιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ με την πτήση για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Επιπλέον, το ¶γιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή