Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 19:22
A- A A+

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η έξοδος των Θεσσαλονικέων για το Πάσχα, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Αυξημένη είναι η κίνηση στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς και στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

«Υπάρχει πληρότητα, που αγγίζει το 100%», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Χρήστος Λιούπας. Πρόσθεσε ότι αύριο και τη Μ. Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν γύρω στα 40 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων. Από τις 6 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, πέρασαν 12.300 αυτοκίνητα, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο ρεύμα εξόδου (προς Κατερίνη) 12.000 οχήματα.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα. Σύμφωνα με τους τελωνειακούς, η κίνηση στο τελωνείο είναι αυξημένη, αλλά η έξοδος των Αλβανών, που διαμένουν στη χώρα μας, αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, ωστόσο, και στο ρεύμα εισόδου, καθώς αρκετοί πολίτες από τη γειτονική χώρα θα περάσουν τις γιορτές στην Ελλάδα.

Από το πρωί έως αργά το μεσημέρι, ο αριθμός των εξερχόμενων (προς Αλβανία) οχημάτων ήταν 30 λεωφορεία και 320 ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ αριθμός των εισερχόμενων (προς Ελλάδα) οχημάτων ήταν 28 λεωφορεία και 300 ΙΧ αυτοκίνητα. Τέλος, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής διεξαγόταν ως αργά το απόγευμα ομαλά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή