Νέα αρχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αναμένει η Λευκωσία

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 21:43
A- A A+

Σε μια νέα αρχή στις σχέσεις Λευκωσίας-Ουάσινγκτον ευελπιστεί ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, σημείωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση αναμένει από τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να ασκήσει την επιρροή της προς την Τουρκία, ώστε να συμβάλει θετικά στην επίλυση του κυπριακού.

Ανέφερε ακόμη πως αναμένει η συνάντησή του με τη Χίλαρι Κλίντον να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση της κυρίας Κλίντον με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως τα γεγονότα και τα δεδομένα σε αυτή τη διαδικασία είναι γνωστά. Ανέφερε ακόμη ότι η συνάντησή του με την αμερικανίδα ομόλογό του είναι χρήσιμη και δεν έχει σχέση με τη συνάντηση που θα έχει η κ. Κλίντον με τον Μ. Ταλάτ.

Αύριο το απόγευμα ο Μάρκος Κυπριανού θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, τον οποίο θα ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει ότι θα προχωρήσει η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή