Με τρεις εκπροσώπους η Πρέμιερ Λιγκ στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 09:10
UPD:09:58
EPA/HUGO DELGADO

A- A A+

Τρεις εκπροσώπους στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει η Πρέμιερ Λιγκ καθώς μετά την Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ πήραν χθες την πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για τέταρτη συνεχή χρονιά αγγλική ομάδα θα είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπέμπηδες» του Αλεξ Φέργκιουσον μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Ολντ Τράφορντ με την Πόρτο, έπρεπε να σκοράρουν μέσα στο Ντραγκάο και το έκαναν με το γκολ-φωτοβολίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο από 30 μέτρα, στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ετσι στα ημιτελικά, οι πρωταθλητές Αγγλίας θα αντιμετωπίσουν την Αρσεναλ -η οποία επικράτησε στο Λονδίνο με 3-0 της Βιγιαρεάλ- επιχειρώντας να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στη Μόσχα, κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει από τότε που το Κύπελλο Πρωταθλητριών άλλαξε μορφή και πήρε τη σημερινή του ονομασία.

ΠΟΡΤΟ (Ζοσέ Γκόμες): Ελτον, Σαπουνάρου (80΄ Τόμας Κόστα), Μπρούνο Αλβες, Ρολάντο, Τσισόχο, Λούτσο Γκονζάλες (31΄ Μαριάνο Γκονζάλες), Φερνάντο, Ραούλ Μεϊρέλες, Λισάντρο Λόπες, Χουλκ, Ροντρίγκες (64΄ Φαρίας).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο΄ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Αντερσον (78΄ Σκόουλς), Κάρικ, Ρονάλντο, Γκιγκς, Μπερμπάτοφ (69΄ Νάνι), Ρούνι.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Στο Emirates η Βιγιαρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ του Γουάλκοτ με το οποίο προηγήθηκε στο 10' η Αρσεναλ όμως δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων που σημείωσε ο Αντεμπαγιόρ στο 60', ουσιαστικά "κλείδωσε" το ματς υπέρ της Αρσεναλ, καθώς η Βιγιαρεάλ χρειαζόταν, πλέον, δύο γκολ για να προκριθεί (σκορ πρώτου αγώνα 1-1).

Τέλος και στις τελευταίες αμυδρές ελπίδες των Ισπανών έβαλε το πέναλτι που κέρδισε στο 68ο λεπτό ο Γουόλκοτ. Ο Εγκουρέν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία και ο Φαν Πέρσι σκόραρε από τα 11 μέτρα κάνοντας το 3-0, που έφερε την Αρσεναλα στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Εμπουε, Τουρέ, Σιλβέστρ, Γκιμπς, Γουόλκοτ (77΄ Ντενίλσον), Σονγκ, Φάμπρεγας, Νασρί, Φαν Πέρσι (77΄ Ντιαμπί), Αντεμπαγιόρ (83΄ Μπέντνερ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ντιέγκο Λόπεζ, Ανχελ Λόπεζ, Γκοντίν, Ροντρίγκεζ, Καπντεβίλα, Κάνι (70΄ Ζόρντι), Μπρούνο (64΄ Νιχάτ), Εγκουρέν, Φερνάντεζ (64΄ Ιμπαγκάσα), Πιρές, Ρόσι.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία) ο οποίες έδειξε μία κόκκινη κάρτα στο 69΄ (Εγκουρέν 2η κίτρινη) και τέσσερις κίτρινες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις