Στο Ισραήλ ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009 15:34
UPD:17/04/2009 10:02
A- A A+

Τις πρώτες του συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ πραγματοποιεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ.

Ο κ. Μίτσελ άρχισε τις επαφές του με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ. Αργότερα το πρόγραμμά του περιελάμβανε συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν και δείπνο με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τελ Αβίβ.

«Η πολιτική των ΗΠΑ επικεντρώνεται στη λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά», δήλωσε ο κ. Μίτσελ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Λίμπερμαν.

Η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου γράφει σήμερα ότι ο Ομπάμα θέλει να προετοιμάσει τη στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ για το θέμα του Ιράν, στηρίζοντας παράλληλα την αποχώρηση των εβραίων εποίκων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. "Οι τόνοι υψώνονται" μεταξύ της αμερικανικής και της ισραηλινής κυβέρνησης λόγω διαφωνιών στην προσέγγιση εξεύρεσης λύσης στη σύγκρουση, προσθέτει η ισραηλινή εφημερίδα.

Την Παρασκευή, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή