Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009 11:25
UPD:14:14

A- A A+

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση των οχημάτων να είναι αυξημένη στο εθνικό οδικό δίκτυο. Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στην Αθηνών - Κορίνθου, καθώς τα αυτοκίνητα στα διόδια της Ελευσίνας σχηματίζουν «ουρά» περίπου 5,5 χιλιομέτρων και στο Ζευγολατιό έως και 7 χλμ. Δυσκολίες στην κυκλοφορία παρατηρούνται και στην έξοδο της Αττικής οδού προς τα διόδια για Ελευσίνα, όπως σημειώνεται μποτιλιάρισμα 1,5 χλμ.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών - Λαμίας: Στα διόδια Αφιδνών σημειώνεται ανάσχεση της κυκλοφορίας 300 μέτρων και στο Σχηματάρι 500 μέτρων. Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία και στον κόμβο Αμφιλοχίας της Εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου υπάρχει μποτιλιάρισμα μήκους 6 χλμ. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στον κόμβο Μεγάλης Χώρας (Αγρίνιο).

Από τις 6:00 π.μ. ως τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω έργων, ενώ η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Η χθεσινή έξοδος της Μεγάλης Πέμπτης υπολογίζεται κατά περίπου 4% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, κατά την οποία από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 110.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών, 60.000.

Σύμμαχος ο καιρός

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να "σκαρφαλώνει" στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Μεγάλο Σάββατο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Την Κυριακή του Πάσχα στα ανατολικά και στα νότια ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αισθητή μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή