Χωρίς προβλήματα η πασχαλινή έξοδος

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009 17:33

A- A A+

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στα δύο βασικά εθνικά οδικά δίκτυα, σύμφωνα με την Τροχαία. Λίγο πριν τις 17:30, η κίνηση των οχημάτων τόσο στην Αθηνών - Λαμίας όσο και στην Αθηνών - Κορίνθου Πατρών διεξαγόταν χωρίς τις «ουρές» χιλιομέτρων που σχηματίζονταν νωρίτερα, κυρίως στα διόδια της Ελευσίνας και το Ζευγολατιό.

Στις 16:00 έληξε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας, ωστόσο η Τροχαία είναι επί ποδός.

Η χθεσινή έξοδος της Μεγάλης Πέμπτης υπολογίζεται κατά περίπου 4% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, κατά την οποία από τα διόδια της Ελευσίνας είχαν περάσει 110.000 αυτοκίνητα και από τα διόδια Αφιδνών, 60.000.

Σύμμαχος ο καιρός

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με το θερμόμετρο να "σκαρφαλώνει" στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Μεγάλο Σάββατο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Την Κυριακή του Πάσχα στα ανατολικά και στα νότια ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αισθητή μεταβολή.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι έγινε η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου, καθώς μέσα σε κλίμα κατάνυξης η Μεγάλη Εβδομάδα βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της. Εκατοντάδες πιστοί σε ολόκληρη τη χώρα προσέρχονται στους ναούς για να συμμετάσχουν στο Θείο δράμα του Ιησού Χριστού. Το βράδυ θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου κατά τη διάρκεια της οποίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις τα λεγόμενα Εγκώμια, μικρά τροπάρια αγνώστου ποιητή. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι το «Η ζωή εν τάφω...», το «Το αξιον εστί μεγαλύνειν...», το «Αι γενεαί πάσαι...» και το «Ω γλυκύ μου Εάρ...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή