Γ. Καρατζαφέρης: Εξαιρετικά μεγάλη η πιθανότητα διπλών εκλογών τον Ιούνιο

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009 15:23
UPD:18:20
A- A A+

«Η χώρα είναι στη δίνη εξαιρετικών γεγονότων και η πιθανότητα διπλών εκλογών τον Ιούνιο είναι εξαιρετικά μεγάλη», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαισιο της περιοδείας του στη Λακωνία.

«Η χώρα -τόνισε- βρίσκεται στο μάτι του οικονομικού κυκλώνα και η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής δυσκολεύει τα πράγματα, γιατί η κυβέρνηση αντιδρά με καθυστέρηση». «Το ΠΑΣΟΚ βάζει όλα αυτά τα θέματα, Ζίμενς, Παυλίδη και άλλα, για να κερδίσει μεγαλύτερα ποσοστά. Στη ΝΔ τα έχουν παντελώς χαμένα», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και αναρωτήθηκε «γιατί δεν αντιδρά ο πρωθυπουργός».

«Δεν ζητάω εκλογές, γιατί πιστεύω ότι πρώτα η Ελλάδα και μετά το συμφέρον ενός εκάστου είναι εκείνο που πρέπει να μας διακρίνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

«Η χώρα -προειδοποίησε- πρέπει να αποφύγει τις εθνικές εκλογές. Δεν ζητάω εκλογές, γιατί πιστεύω ότι πρώτα η Ελλάδα και μετά το συμφέρον ενός εκάστου είναι εκείνο που πρέπει να μας διακρίνει».

Σχολιάζοντας την παρούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και με αφορμή τη σημερινή επέτειο της 21ης Απριλίου,ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πριν 42 χρόνια, ο στρατός κατέλυσε τη δημοκρατία, σήμερα καταλύεται το πνεύμα της δημοκρατίας από ανομήματα, παραλείψεις και διάθεση συγκάλυψης σκανδάλων, που προσβάλλουν τη δημοκρατία και τον ίδιο τον πολίτη».

«Η επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, είναι να ψηφίσουν υπέρ των καθαρών απόψεων ή να επιλέξουν μεταξύ αυτών, που κατηγορούνται για μίζες. Ο λαός δεν πρόκειται να συμπράξει σε καμία μεθόδευση συγκάλυψης και είναι της άποψης ότι κάθε υπόθεση, που έχει οσμή σκανδάλου, θα πρέπει να πηγαίνει στο φυσικό δικαστή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Στο σημείο αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε τη λειτουργία της Βουλής το καλοκαίρι, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν μετά τις εκλογές, όλες οι «υποθέσεις σκανδάλων», ώστε να συζητηθούν, στην παρούσα προεκλογική περίοδο, «η οικονομική κρίση, η λαθρομετανάστευση,η Κύπρος, η Μακεδονία και το Αιγαίο».

Αναφερόμενος εξάλλου, στο αποτέλεσμα των ψευδοεκλογών στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «η εξουσία ακροδεξιών δημιουργεί πρόσθετο προβληματισμό. Τα πράγματα έχουν αγριέψει πιο πολύ και φοβάμαι να μην πάμε σε λύση με διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων του νησιού» και ζήτησε να γίνει εθνικό συμβούλιο Ελλάδος - Κύπρου.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών, υποστήριξε πως το κόμμα του «δείχνει το δρόμο στην υπουργό για το πώς πρέπει να λειτουργήσει σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο οι ευρωβουλευτές ήταν στο Αγαθονήσι, δεν πέταξε ούτε σπουργίτι» και καλώντας την κ. Μπακογιάννη «να αλλάξει πολιτική».

Όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως δεν γνωρίζει αν είναι στο 5%, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι «θα επιμηκυνθεί η λιτότητα, που ξεκίνησε το 1985». Ζήτησε δε από την κυβέρνηση «να σπάσει τα κόκαλα των μεσαζόντων και να διαλύσει τα καρτέλ, που δημιουργούν πρόβλημα στα αγροτικά προϊόντα και κυρίως στο ελαιόλαδο και της πρότεινε να δημιουργήσει στα πάρκινκ των εθνικών οδών, πρατήρια λαϊκών αγορών, προκειμένου εκεί, οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους κατά τον τρόπο, που γίνεται και με τις λαϊκές αγορές».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή