Επίσημη επίσκεψη Ευ. Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 21:02
A- A A+

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει αύριο Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, μετά από πρόσκληση του Αμερικανού υπουργού ¶μυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Πιο αναλυτικά, πρώτος σταθμός του κ. Μεϊμαράκη θα είναι η Νέα Υόρκη, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ενώ την επόμενη ημέρα, 25 Απριλίου θα συναντηθεί με το προεδρείο και τους ομογενείς της Αμερικής. Την Κυριακή θα παραστεί στην παρέλαση των Ομογενειακών Σωματείων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής ¶μυνας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του και αξιωματούχους της Κυβέρνησης Ομπάμα, ενώ θα μιλήσει και στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) με το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το αμερικανικό think tank, IFPA.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μεϊμαράκης, την Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, θα γίνει δεκτός στο αμερικανικό Πεντάγωνο από τον ομόλογό του υπουργό ¶μυνας κ. Robert Gates, με τον οποίο θα συζητήσουν τόσο διμερή όσο και θέματα στρατηγικής που συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Υπουργός Εθνικής ¶μυνας θα έχει γεύμα εργασίας με την Υφυπουργό ¶μυνας κ. Michelle Flournoy, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στο κοιμητήριο του Arlington και θα αποτίσει φόρο τιμής στο 9/11 Pentagon Memorial.

Την επόμενη ημέρα, 28 Απριλίου θα μιλήσει στο συνέδριο του ΙΑΑ, του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του IFPA, με θέμα «A new NATO: Euro - Atlantic Security and the Greek American Partnership». Στις 29 Απριλίου 2009, τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με βουλευτές της Γερουσίας που είναι μέλη του Hellenic Causus, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Γερουσιαστή κ. Levin.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή