Μεξικό: Ιερέας ενέχεται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 08:59
A- A A+

Η αστυνομία στο Μεξικό ανακοίνωσε πως συνέλαβε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός ιερέα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που φέρονται να ενέχονται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διένειμε 100.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Ένας ιερέας από την Τσαλάπα της Βερακρούς [στο ανατολικό Μεξικό] είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως κι ένας εργαζόμενος στο τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Εξωτερικών", ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου.

Οι αρχές ανακάλυψαν αρχεία, περιλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού σκηνών που απεικονίζουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών έως 10 ετών από ενήλικες, στο σπίτι του εργαζομένου του Μεξικανικού υπουργείου, ανέφερε το ανακοινωθέν.

Η έρευνα είχε αρχίσει τον Μάρτιο, κατά το ανακοινωθέν.

Τα παιδιά είναι διαφόρων εθνικοτήτων, κατά τις μεξικανικές αρχές.

Τουλάχιστον ένας από τους υπόπτους ομολόγησε "βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση" παιδιών, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υλικό είχε διανεμηθεί στη Βραζιλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Αργεντινή, σύμφωνα με τον Γουστάβο Καμπαγιέρο, στέλεχος του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή