Σ. Λαβρόφ: Όχι άμεσα η επίλυση της κρίσης με τη Β. Κορέα

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 13:52
UPD:13:58
A- A A+

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για γρήγορη επίλυση της κρίσης σε σχέση με το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα αλλά οι εμπλεκόμενες στις συνομιλίες πλευρές δεν πρέπει να επηρεάζονται από συναισθηματισμούς», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο Λαβρόφ αποφάσισε να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα μετά την αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στη διεθνή καταδίκη για την πυραυλική δοκιμή της όταν δήλωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό, θα διώξει τους επιθεωρητές του ΟΗΕ και θα ξαναρχίσει την παραγωγή όπλων πλουτωνίου.

Ρωσία και Κίνα, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα άσκησης βέτο, έχουν προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα για επιβολή νέων κυρώσεων μετά την εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, η οποία παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση λύσης, η οποία θα συμβάλει στην αναθέρμανση της διαδικασίας (των εξαμερών συνομιλιών)», μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ-Τας επικαλούμενο το Ρώσο ΥΠΕΞ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή