Γ. Παπανδρέου: Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η χώρα

Βολές κατά της ΝΔ για διαφθορά
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 19:07
A- A A+

Την άποψη πως η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια φιλικής συζήτησης με δημοσιογράφους, οι οποίοι του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά» για τον ονομαστική του γιορτή.

Όπως ανέφερε, αυτή η κατάσταση δεν συμφέρει τον τόπο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον πρωθυπουργού. Εξέφρασε δε την εκτίμηση πως το ενδεχόμενο των διπλών εκλογών είναι πιο κοντά.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις σκανδάλων, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής, το 2004, σήκωσε τη σημαία της πάταξης της διαφθοράς, αλλά, τελικά, την κατέβασε. Και υπενθύμισε την υποστήριξη που είχε προσφέρει στον Πρωθυπουργό στα θέματα αυτά, με τη φράση «είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη». Τελικά, σημείωσε, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε σημαία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι και στην περίοδο της διακυβέρνησης του Κινήματος υπήρξαν παρόμοια φαινόμενα, αλλά, όπως ανέφερε, οι περιπτώσεις αυτές ήταν μεμονωμένες, ενώ «εδώ μιλάμε για ολόκληρη κυβερνητική αντίληψη».

Νωρίτερα, προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη κομματικών στελεχών, στην οποία συζητήθηκαν οι υποθέσεις Βατοπεδίου, ομολόγων, Γερμανού, Siemens, καθώς και οι δύο υποθέσεις Παυλίδη. Επίσης συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος των εργασιών της παρούσας συνόδου της Βουλής.

Στο τραπέζι τέθηκε και η απόφαση του εισαγγελέα Γ. Σανιδά να μην αποστείλει στη Βουλή τον φάκελο για το Βατοπέδι και διατυπώθηκαν σφοδρές επικρίσεις κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα, ακόμα, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και πάλι μετά την ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη, οπότε και θα αποφασιστεί πως ακριβώς το Κίνημα θα χειριστεί το θέμα. Αναφέρθηκε ακόμη πως αν το ΠΑΣΟΚ περιμένει από την κυβέρνηση, ο φάκελος του Βατοπεδίου δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στη Βουλή, με ορατό τον κίνδυνο της παραγραφής. Και εκτιμήθηκε πως το Κίνημα θα ήταν υπόλογο απέναντι στους πολίτες «αν δεν αντιδράσει μπροστά στη συγκάλυψη που επιχειρεί η ΝΔ».

Αναφορικά με την υπόθεση Παυλίδη διατυπώθηκαν πολλές αμφιβολίες κατά πόσο ο κ. Γ. Καρατζαφέρης θα είναι συνεπής σε όσα λέει τις τελευταίες δύο μέρες, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές και από άλλες πλευρές. Ανεξάρτητα, πάντως, από το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει, σε κάθε περίπτωση, σημαντικό πρόβλημα.

Για την υπόθεση της Siemens το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη γραμμή «να έρθουν όλα στο φως», αδιαφορώντας, όπως αναφέρθηκε, αν θα αποκαλυφθεί εμπλοκή στελέχους του Κινήματος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Τέλος, έγινε γνωστό πως το ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί μετά τις 10 Μαϊου, και, πάντως, μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή