Παγκόσμια Τράπεζα: Προβλήματα στο βουλγαρικό σύστημα εκπαίδευσης

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 09:32
A- A A+

Την έλλειψη σύγχρονων κινήτρων αποτελεσματικής διδασκαλίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, τα ξεπερασμένα χρονικά και λειτουργικά προγράμματα σπουδών, τη μη ικανοποιητική μετεκπαίδευση των καθηγητών, αλλά και τη λειτουργία ενός κλειστού ακαδημαϊκού συστήματος πανεπιστημίων, επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα στην αξιολόγησή της για το εκπαιδευτικό σύστημα της Βουλγαρίας.

Τα σοβαρά αυτά προβλήματα στη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος της γειτονικής χώρας, επισημάνθηκαν στη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης, για την «εκπαιδευτική πρωτοβουλία μέχρι το 2020» την οποία προγραμματίζει να υλοποιήσει η βουλγαρική κυβέρνηση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει ότι η Βουλγαρία θα έχει χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα για την επόμενη 20ετία, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Για το λόγο αυτό, η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος αποτελεί μια ουσιαστική προτεραιότητα στην προσπάθεια βελτίωσης της παραγωγικότητας, αλλά και της γνωστικής επάρκειας των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα της βουλγαρικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bta

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή