Ευ. Μεϊμαράκης: Οι προκλήσεις δεν μένουν αναπάντητες

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 17:33
UPD:18:19
A- A A+

«Οι όποιες προκλήσεις κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν μένουν αναπάντητες» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλήρως ενσωματωμένη στις ευρωατλαντικές δομές, παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που έχουν μεγάλη αποτρεπτική ισχύ και προασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, απολαμβάνοντας δικαίως της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών. Οι όποιες προκλήσεις κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας κυριαρχίας δεν μένουν αναπάντητες. Γίνονται τα απαραίτητα σε όλα τα επίπεδα και όσοι επιβουλεύονται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας, παίρνουν τις απαντήσεις τους, όποτε και όταν αυτό απαιτηθεί. Γι' αυτό να είστε σίγουροι».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, πριν τη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «εκπρόσωποι όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την Ομογένεια. Μαζί θα δώσουμε ηχηρό ``παρών`` στην 5η λεωφόρο με τους τσολιάδες και όλο τον Ελληνισμό της Αμερικής».

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό και μερικά από τα μέλη της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις των ομογενών, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές Γεράσιμο Γιακουμάτο, Νικόλαο Παπαδημάτο, Δημήτριο Σταμάτη και Ιορδάνη Τζαμτζή από τη Νέα Δημοκρατία, Μιχάλη Καρχιμάκη, Χρήστο Παπουτσή, Γεώργιο Νικητιάδη και Γρηγόρη Νιώτη από το ΠΑΣΟΚ, Σπυρίδωνα Χαλβατζή από το ΚΚΕ, Μαυρουδή Βορίδη από το ΛΑΟΣ και Αναστάσιο Κουράκη από τον Συνασπισμό.

Στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση της Κυριακής θα συμμετάσχουν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή