Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΠΟΥ

Σάββατο, 25 Απριλίου 2009 16:50
UPD:21:30
A- A A+

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, στις 17.00 (ώρα Ελλάδας), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να συζητήσει τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στο Μεξικό και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΟΥ, Φαντέλα Τσαΐμπ, η Γενική Διευθύντρια του οργανισμού, Μάργκαρετ Τσαν, συγκάλεσε αυτή την «εικονική συνάντηση» με τη συμμετοχή αρχών της δημόσιας υγείας και εμπειρογνωμόνων από διάφορες περιοχές του κόσμου για να ζητήσει τη συμβουλή και την καθοδήγησή τους.

Η Τσαν θα ενημερώσει, επίσης, τους δημοσιογράφους για τα κρούσματα της νόσου - από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 68 άνθρωποι στο Μεξικό και έχουν μολυνθεί 8 στις ΗΠΑ- κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, πριν αρχίσει η συνάντηση.

Μόλις γίνουν σαφείς περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ιό και τους κινδύνους του, η έκτακτη επιτροπή θα συστήσει μια αλλαγή στο επίπεδο του συναγερμού επιδημιών του ΠΟΥ - αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3 μιας κλίμακας από το 1 ως το 6 - ή την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών για να ελεγχθεί η διάδοση της γρίπης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή