Γ. Παπανδρέου: «Δικαστικό πραξικόπημα» η παρέμβαση Σανιδά

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009 12:23
UPD:12:27
A- A A+

«Δικαστικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζει την παρέμβαση Σανιδά, προκειμένου να μην αποσταλεί ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος, επίσης, στην υπόθεση Παυλίδη, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει πως πρόκειται για ένα παράδειγμα νομής της εξουσίας επί ΝΔ, ενώ για την υπόθεση Siemens υπογραμμίζει ότι «η δικιά μας αντίδραση ακόμα και στις υποψίες για μέλη μας ήταν άμεση».

«Η ΝΔ καταστρατηγεί την απλή αρχή ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει κομματικά σύνορα προσπαθώντας να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως στοίχημα για το κόμμα του είναι οι ευρωεκλογές του Ιουνίου να αποτελέσουν δημοψήφισμα καταδίκης των σημερινών πολιτικών και απαρχή μιας νέας πορείας.

Στη συνέντευξή του δίνει το περίγραμμα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, βασικά στοιχεία της οποίας είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, η προώθηση της «πράσινης» ανάπτυξης και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα με μείωση του αριθμού των μελών της κυβέρνησης, με ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου και με την ανάρτηση όλων των κυβερνητικών αποφάσεων στο διαδίκτυο ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Προαναγγέλλοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του, ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι θα λάβει μέτρα που θα μειώνουν τις σπατάλες και τη φοροδιαφυγή, ξεκαθαρίζοντας ότι το όποιο κόστος χρειαστεί για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα επιμεριστεί με δίκαιο τρόπο.

Τονίζει, επίσης, ότι θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, θα ενισχύσει τη Δημόσια Υγεία και την Παιδεία και θα λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού των προκλητικών αμοιβών στους δημόσιους οργανισμούς. «Την ώρα της κρίσης πρέπει πρώτοι να δώσουμε το παράδειγμα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Προαναγγέλλει, τέλος, καταγραφή της Οικονομίας με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας: «Καταγραφή ναι, κατασυκοφάντηση, όπως έκανε η ΝΔ, όχι, ποτέ» τονίζει. Επαναλαμβάνει, δε, ότι θα ενισχύσει την «πράσινη ανάπτυξη» με ιδιαίτερη έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή