Συνάντηση Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αμερικανό ομόλογό του

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 07:45
A- A A+

Επίσημη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρόμπερτ Γκέιτς, θα έχει σήμερα στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί και με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα αλλά και του Κογκρέσου.

Ο προερχόμενος από τη Νέα Υόρκη υπουργός θα καταθέσει σήμερα στεφάνι στο εθνικό κοιμητήριο του Αρλινγκτον, θα επισκεφθεί το μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πενταγωνο, θα παρακαθήσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του o βοηθός υπουργός Αμυνας Αλεξάντερ Βέρσμπαου, και θα συναντηθεί με τον κ. Γκέιτς. Θα ακολουθήσει δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του κ. Μεϊμαράκη ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Αύριο ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Σύμβουλο Εθνικής Aσφαλείας του Αμερικανού προέδρου, στρατηγό Τζέιμς Τζόουνς, και αργότερα θα μιλήσει σε συνέδριο για «το νέο ΝΑΤΟ, την ευρωατλαντική ασφάλεια και τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ" που συνδιοργανώνουν το αμερικανικό Ινστιτούτο Αναλύσεων Εξωτερικής πολιτικής (IFPA) το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Κέντρο Ronald Reagan της Ουάσιγκτον.

Tην Τετάρτη ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον υφυπουργός Eξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Γουίλιαμ Μπερνς, ενώ αργότερα μαζί με τον επισκεπτόμενο την Ουάσιγκτον υφ. Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα συναντηθούν με την ηγεσία της «Ομάδας Ελληνικών θεμάτων» στο Κογκρέσο. Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Κάρλ Λέβιν, και θα παραστεί στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή