Εκτακτα μέτρα σε Ιαπωνία και Ταϊλάνδη για τη γρίπη των χοίρων

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 09:13
UPD:09:17
A- A A+

Να ενισχύσει τους ελέγχους σε επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από το Μεξικό, αποφάσισε σήμερα η Ιαπωνία, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα πιθανά κρούσματα της γρίπης των χοίρων, ενώ παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο παρασκευής εμβολίων ώστε να αποτραπεί η διάδοση της νόσου.

Ο πρωθυπουργός Τάρο Ασο συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για σήμερα και το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας αρχίζει την παραγωγή εμβολίων. Ο υπουργός Οικονομικών Καόρου Γιοσάνο ανακοίνωσε πως το υπουργείο του, αν κριθεί αναγκαίο, θα αποδεσμεύσει κεφάλαια με στόχο την αποτροπή της διάδοσης της νόσου στη χώρα.

Στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο, γιατροί επιβιβάζονται στα αεροπλάνα που προέρχονται από το Μεξικό και πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες.

Στην Ταϊλάνδη η κυβέρνηση εγκατέστησε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ συσκευές θερμικής ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος ως ένα προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης της γρίπης των χοίρων που έχει μέχρι τώρα προκαλέσει το θάνατο 103 ανθρώπων στο Μεξικό. «Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή