Roche: Ετοιμη για αποστολή του σκευάσματος «Tamiflu»

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 10:54
REUTERS /NIGEL MARPLE

A- A A+

Ετοιμη να αποστείλει το σκεύασμα Tamiflu σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Roche, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει σχετικό αίτημα από τους διεθνείς οργανισμούς και τα κράτη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Roche, η οποία δώρισε το 2006 συνολικά 3 εκατομμύρια δόσεις του Tamiflu στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), διευκρίνισε ότι οι δόσεις αυτές είναι αποθηκευμένες κατά το ήμισυ στην Ελβετία και κατά το άλλο ήμισυ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε το Tamiflu μόλις μας το ζητήσει ο ΠΟΥ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Roche προσθέτοντας ότι ο οργανισμός έχει επιβεβαιώσει ότι το σκεύασμα είναι αποτελεσματικό απέναντι στην γρίπη των χοίρων τύπου A/H1N1.

Η εταιρεία «εργάζεται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα κράτη», αλλά η Roche δεν έχει μέχρι στιγμής αίτηση συνδρομής, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού στο Μεξικό, εστία μιας επιδημίας η οποία φαίνεται ότι εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες. Ο υπουργός Υγείας του Μεξικού έκανε λόγο για 103 ανθρώπους που «πιθανόν» να έχουν πεθάνει από τον ιό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή