Bρετανία: Δεν πάσχει από τη γρίπη των χοίρων ο Βρετανός επιχειρηματίας

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 12:49
A- A A+

Δεν έχει μολυνθεί από το στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων, ο Βρετανός, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του έλαβε αγωγή με αντιγριπικά φάρμακα μετά την επιστροφή του από το Μεξικό, επειδή εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα γρίπης, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

Ο Κρις Κλαρκ, επιχειρηματίας από το Νορθάμπτονσιρ της κεντρικής Αγγλίας, είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στη βρετανική Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας, βγήκαν αρνητικά τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ο επικεφαλής της Τζάστιν Μακράκεν δήλωσε ότι είναι σχεδόν αναπόφευκτο κάποια κρούσματα της γρίπης να σημειωθούν και στη Βρετανία.

«Με δεδομένο τον τρόπο εξάπλωσης ανά τις ΗΠΑ, με κρούσματα τώρα στο Μεξικό, εντός των ΗΠΑ και τον Καναδά, θεωρώ ότι είναι λογικό να αναμένουμε και εδώ κρούσματα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις όταν παραπονέθηκαν για ήπια συμπτώματα, που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης επιστρέφοντας από το Μεξικό στις 21 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους αναμένονται αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα χθες Κυριακή, αρνητικά βγήκαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα μέλη του πληρώματος μίας πτήσης της British Airways που επέστρεψε από το Μεξικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή