Υπό παρακολούθηση 17 άτομα με συμπτώματα γρίπης σε Ευρώπη-Ισραήλ

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 16:42
UPD:16:44
A- A A+

Υποψίες για την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της γρίπης των χοίρων υπάρχουν στην Ιταλία μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο μιας γυναίκας χθες Κυριακή στη Βενετία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η 31χρονη είχε μόλις επιστρέψει από ταξίδι στο Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου επτά άτομα έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Η ασθενής, η οποία παρουσιάζει υψηλό πυρετό, τέθηκε σε καραντίνα και τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Επίσης στην Ελβετία, πέντε άνθρωποι που επέστρεψαν από το Μεξικό πιστεύεται ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων και υποβάλλονται σε εξετάσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας Ζαν-Λουί Τσίρχερ. Όλοι τους εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, διευκρίνισε ο ίδιος.

Επίσης στη Δανία και τη Σουηδία, περίπου 10 άνθρωποι που μπορεί να έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση. Στη Σουηδία, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στο Μεξικό, υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων, δήλωσε υπεύθυνος του Σουηδικού Ινστιτούτου για τον Έλεγχο των Μολυσματικών Ασθενειών. Στη Δανία τρεις νεαρές γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας που επέστρεψαν πριν από μία εβδομάδα από το Μεξικό και τις ΗΠΑ τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο. Οι νέοι αυτοί παρουσίαζαν συμπτώματα γρίπης. Επίσης ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 50 εισήχθη σε νοσοκομείο καθώς παρουσίασε συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή του την Παρασκευή από τις νότιες ΗΠΑ, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Πάντως, τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων άνδρα στο Ισραήλ που έχει τεθεί σε καραντίνα δείχνουν ότι δεν έχει προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή