Δύο ύποπτα κρούσματα σε Περού - Γουατεμάλα

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 18:57
A- A A+

Ύποπτα συμπτώματα παρουσιάζει ένας άνδρας ο οποίος μόλις επέστρεψε στο Περού από ταξίδι στο Μεξικό. Ο ταξιδιώτης -που η εθνικότητά του δεν ανακοινώθηκε- έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Λίμας με εμπορικό αεροσκάφος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον περουβιανό υπουργό Υγείας, Οσκαρ Ουγκάρτε που επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεών του θα βγουν μέχρι αργά σήμερα.

Οι αρχές του Περού σήμαναν συναγερμό και έλαβαν αυστηρά μέτρα στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι Καλάο, ένα από τα σημαντικότερα της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, οι αρχές της Γουατεμάλας εξετάζουν έναν ασθενή με συμπτώματα γρίπης, που νοσηλεύεται στην απομόνωση σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για έναν 29χρονο που προσφάτως επέστρεψε από το Μεξικό και παρουσίασε υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα.

Οι αρχές της Γουατεμάλας ελέγχουν με μεγάλη αυστηρότητα όλους τους ξένους που προέρχονται από το Μεξικό και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους που παρουσιάζουν έστω και μικρά προβλήματα υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή