Υπόθεση ομολόγων: Ελεύθεροι με όρους δύο υπεύθυνοι χρηματιστηριακής

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 21:25
A- A A+

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσης των ομολόγων Γ. Λέκκα, οι δύο από τους τρεις υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που κλήθηκαν για υποθέσεις αγοραπωλησιών ομολόγων από ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2001 έως 2005.

Τα δύο στελέχη της χρηματιστηριακής απολογήθηκαν για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Και στους δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω και της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ έξι ασφαλιστικά ταμεία προέβησαν σε ζημιογόνες αγορές ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, σε τιμές μεγαλύτερες από την μέγιστη τιμή της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων.

Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί αύριο σε απολογία και ο τρίτος υπεύθυνος της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ενώ ήδη έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών ΑΡΤΙΟΝ, ΤΡΩΪΛΟΣ και ΠΗΓΑΣΟΣ. Με την αυριανή απολογία ο ανακριτής κλείνει αυτό το σκέλος της υπόθεσης ενώ έχει ήδη κλείσει και το σκέλος που αφορά αγοραπωλησίες του ταμείου ξενοδοχοϋπαλλήλων ΤΑΞΥ.

Αμέσως μετά ο κ. Λέκκας θα ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων σε απολογία των εμπλεκομένων - τουλάχιστον 24- στην βασική υπόθεση που αφορά την αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ από τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή