Καλιφόρνια: Στα 15 τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 05:37
A- A A+

Πλήρως προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της γρίπης των χορίων είναι η πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της, ¶ρνολντ Σβαρτσενέγκερ, την ώρα που υγειονομικός αξιωματούχος ανακοίνωνε πως τα κρούσματα σε αυτήν αυξήθηκαν από επτά στα 15.

«Οι υπηρεσίες της Πολιτείας μας έχουν λάβει κρίσιμα μέτρα. Εχουμε αναπτύξει ειδικούς και εντοπίζουμε ασθενείς σε όλο το μήκος και πλάτος της Πολιτείας. Σε βασικές γραμμές είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο ίδιος τόνισε πως η Καλιφόρνια έχει ενεργοποιήσει το μεικτό σύστημα αντιμετώπισης κρίσεων, που περιλαμβάνει το γραφείο δημόσιας υγείας και την πολιτειακή υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Μπέβελρι Χιλς, ο αυστριακής καταγωγής κυβερνήτης τόνισε πως συμφωνεί με τις παροτρύνσεις ευρωπαϊκών χωρών προς τους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «είναι μάλλον μία συνετή απόφαση. Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθούμε είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Την ίδια στιγμή στο Σακραμέντο, αξιωματούχοι επιβεβαίωναν πως διέταξαν να κλείσει το Καθολικό σχολείο Σαιντ Μελ, όπου ένας μαθητής ασθένησε από γρίπη των χοίρων. ¶λλοι αξιωματούχοι στη συνέντευξη του Σβαρτσενέγκερ τόνισαν πως εξόν από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επιβεβαιωθεί και ένα όγδοο, ενώ άλλα οκτώ κρούσματα μάλλον πρόκειται να επιβεβαιωθούν.

Οπως τόνισαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, κανένα από τα κρούσματα δεν συνδέεται με κάποιο ταξίδι στο Μεξικό, ή με συγγενείς από τη χώρα αυτή. Προληπτικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αρχίσει να αποστέλλει στην Καλιφόρνια το 25% της κατανομής των εμβολίων εναντίον της νόσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή