Υποπτα κρούσματα της γρίπης σε Ολλανδία - Ταϊλάνδη

Συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών στο Μεξικό από την Ιταλία
Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 16:06
A- A A+

Ύποπτα κρούσματα της γρίπης των χοίρων εντοπίστηκαν στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Οι περιπτώσεις αυτές υποβάλλονται σε εξετάσεις σε ειδικά εργαστήρια, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου του RIVM Μάρλιζ Χίλχορστ, αρνούμενη να διευκρινίσει περαιτέρω.

Επίσης, στην Ταϊλάνδη, οι ιατρικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα μία γυναίκα, η οποία υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διευκρινιστεί αν έχει προσβληθεί από τον ιό. Η 42χρονη γυναίκα, η οποία επέστρεψε από ταξίδι της στο Μεξικό και στην Καλιφόρνια, παρουσιάζει ελαφρύ πυρετό, διευκρίνισε ταϊλανδός γιατρός, προσθέτοντας ότι δεν παρουσιάζει κανένα άλλο σύμπτωμα της γρίπης και ότι τέθηκε σε καραντίνα λόγω των προληπτικών μέτρων που ισχύουν.

Παράλληλα στην Ιταλία, το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να συστήσει την αποφυγή μέχρι νεωτέρας των μετακινήσεων που δεν είναι αυστηρά απαραίτητες στο Μεξικό. Για όσους ήδη βρίσκονται εκεί, το υπουργείο συστήνει να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και να τηρούν επακριβώς τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Υγείας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι «δεν υπάρχει λόγος πανικού», αλλά σημειώνει ότι «η κατάσταση δεν πρέπει να υποτιμηθεί». Επίσης συστήνει σε αυτούς που επιστρέφουν από ταξίδια στο Μεξικό και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους για 7 ως 10 ημέρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή