ΗΠΑ: 64 τα κρούσματα της γρίπης

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 20:19
UPD:29/04/2009 00:05
A- A A+

Αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων στις ΗΠΑ. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επιβεβαιώθηκε πως σε πέντε πολιτείες της χώρας έχουν καταγραφεί 64 περιπτώσεις της γρίπης και ότι πολλά άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα της γρίπης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση εξελίσσεται ταχέως.

Συγκεκριμένα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Καλιφόρνια (10) , στο Τέξας (6), στο Οχάιο (1), στο Κάνσας (2), και τη Νέα Υόρκη (45).

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της οργάνωσης παραγωγών χοίρων, Σίντι Κάνινγκχαμ διαβεβαίωσε πως η αμερικανική κτηνοτροφία χοίρων δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι μόλυνσης.

«Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών και οι άλλοι υπεύθυνοι έχουν δημοσίως δηλώσει ξεκάθαρα ότι η μόλυνση δεν προέρχεται από την αμερικανική βιομηχανία χοίρων» ανέφερε. «Έχουμε εντείνει την βιο-παρακολούθηση των εκτροφείων και δεν υπάρχει ένδειξη μόλυνσης» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στα εκτροφεία έχουν επίσης υποστεί υγειονομικό έλεγχο ώστε να προληφθεί τυχόν μετάδοση της γρίπης από τον άνθρωπο στους χοίρους. Καταλήγοντας τόνισε πως «το χοιρινό κρέας που έχει μαγειρευτεί σωστά δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή