Νέα Προανακριτική για τον Αρ. Παυλίδη ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 20:52
UPD:29/04/2009 00:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Τη σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη ζήτησαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Σερρών Μ. Μπόλαρη.

Στην πρότασή τους, που βασίζεται σε ανακριτική δικογραφία του Α' Τμήματος Πλημμελειοδικών Ρόδου, σχετικά με διαδικασία ανάθεσης δρομολογίου άγονων γραμμών στη Δωδεκάνησο, ζητούν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας».

«Επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική συνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της, επείγει η κίνηση της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο» τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, και με αφορμή την υποβολή της επικαιροποιημένης έκθεσης των ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας περί των συναλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στη σχετική εξεταστική επιτροπή, σχολίαζαν ότι «οι έρευνες παρέμειναν στο σκοτάδι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή