Κολομβία: Επανένταξη της Κούβας στην κοινότητα των αμερικανικών κρατών

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 06:49
UPD:10:37
A- A A+

Υπέρ της επανένταξης της Κούβας στην κοινότητα των αμερικανικών κρατών από την οποία η νήσος αποβλήθηκε το 1962 τάχθηκες ο πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε.

«Η διαδικασία της ένταξης της Κούβας στην διαμερικανική κοινότητα πρέπει να αρχίσει», είπε ο Ουρίμπε σε οικονομικό φόρουμ στην Μαδρίτη.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έφθασε την Τρίτη στην Ισπανία για διήμερη επίσκεψη εργασίας στην διάρκεια της οποίας αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο, τον βασιλέα Χουάν Κάρλος κι επιχειρηματίες.

Ο Ουρίμπε θα βραβευθεί επίσης από την δημοτική αρχή της Καντίθ για το ότι «υπερασπίστηκε την ελευθερία» γεγονός που, όταν αναγγέλθηκε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Μαδρίτη να υιοθετήσει αυστηρότερη στάση όσον αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία, τονίζοντας τη σωρεία εξωδικαστικών εκτελέσεων, εξαφανίσεων και εκτοπισμών από τις κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις και παραστρατιωτικές ομάδες με την έγκριση της κυβέρνησης.

«Η Διεθνής Αμνηστία θα έπρεπε να λάβει υπ' όψη ότι η Κολομβία ζούσε για πολλά χρόνια υπό το ζυγό της τρομοκρατίας», ανταπάντησε ο συντηρητικός πρόεδρος της Κολομβίας, ο οποίος χαρακτήρισε το στρατό της χώρας του «δημοκρατικό» και «διαφανή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή