Πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στη Γερμανία

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 09:32
UPD:10:44
REUTERS /C. S. GOLDSMITH A. BALISH

A- A A+

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης των χοίρων σε άνθρωπο επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρχές της Βαυαρίας (νότια Γερμανία), μετά από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ασθενής από την πόλη Ρέγκενσμπουργκ.

Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο άνδρας εμφάνισε πυρετό και συμπτώματα κρυολογήματος κατά την επιστροφή του από το Μεξικό, όπου έκανε διακοπές, πριν από μία εβδομάδα.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι σε εξετάσεις υποβάλλονται έξι ακόμη άνθρωποι στη Γερμανία, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων.

Στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις όσοι επιβάτες επιστρέφουν από το Μεξικό, όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από τη γρίπη των χοίρων.

Το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο του Μονάχου μία πτήση με 275 εκδρομείς από το μεξικανικό θέρετρο Κανκούν.

Η Γερμανία - μετά τη Βρετανία και την Ισπανία- είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που επιβεβαιώνει κρούσμα της γρίπης των χοίρων στον άνθρωπο.

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία ανακοίνωσαν δύο πιθανά κρούσματα της γρίπης των χοίρων στην περιοχή του Παρισιού, σε έναν άνδρα και μια γυναίκα που επέστρεψαν από το Μεξικό. Το Γαλλικό Υγειονομικό Ινστιτούτο είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι 20 ύποπτα περιστατικά τελούν υπό εξέτασιν στη χώρα. Η επιβεβαίωση της ύπαρξης των δύο κρουσμάτων αναμένεται εντός των προσεχών 72 ωρών.

«Οι δύο αυτοί ενήλικες οι οποίοι διαμένουν στο Ιλ ντε Φρανς και έχουν εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης μετά την επιστροφή τους από το Μεξικό, θεωρούνται, έπειτα από επιδημιολογικές και ιολογικές εξετάσεις, πιθανά κρούσματα του ιού H1N1. Οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται και η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

«Στο πλαίσιο της μετάδοσης του ιού σε πολλές χώρες από τη μεξικανική εστία του, κυρίως στην Ευρώπη, ο εντοπισμός τέτοιων περιστατικών δεν ήταν μη αναμενόμενος», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή