Λευκή ισοπαλία στο Καμπ Νου - Απόψε ο αγγλικός «εμφύλιος»

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 10:15
UPD:10:46
REUTERS /TOBY MELVILLE

A- A A+

Στη λευκή ισοπαλία έμειναν Μπαρτσελόνα και Τσέλσι στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιος Λιγκ και πλέον η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στον επαναληπτικό του Στάμφορντ Μπριτζ.

Καθοριστική για το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα στο Καμπ Νου ήταν η τακτική του τεχνικού της Τσέλσι Γκούους Χίντινκ. Ο Ολλανδός προπονητής έστησε μαεστρικά τους "μπλε" και με διπλή ζώνη άμυνας δεν επέτρεψε στους Καταλανούς να βρουν τους διαδρόμους και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσεχ. Η υπεροχή των "μπλαουγκράνα", με το καταπληκτικό passing game, σταματούσε έξω από την περιοχή του Τσέχου γκολκίπερ, ο οποίος, πέρα από δύο σουτ από τους Ανρί και Ντάνι Αλβες, δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία άλλη φάση μέχρι το 69', όταν και έδειξε τη μεγάλη κλάση του αποκρούοντας πλασέ του Ετό από το ύψος της μικρής περιοχής.

Είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος (39΄) η μεγάλη ευκαιρία του Ντρογκμπά, μετά το λάθος γύρισμα του Μάρκες. Ο στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, όμως, νικήθηκε δύο φορές από τον τερματοφύλακα της Μπάρτσα, Βαλντές, κι έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στις 6 Μαΐου στον αγώνα ρεβάνς του "Στάμφορντ Μπριτζ".

Στο 75' ο Μποσίνγκουα φαίνεται να τραβάει τον Ανρί μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής Σταρκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα έχασε μοναδική ευκαιρία να φύγει νικήτρια στο 90', όταν ο Μπόγιαν από σέντρα του Ντάνι ¶λβες δεν κατάφερε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Τουρέ, Πουγιόλ (χάνει τη ρεβάνς) - Αλεξ, Μπάλακ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μάρκες (52΄ λ. τρ. Πουγιόλ), Αμπιντάλ, Τσάβι, Γιάγια Τουρέ, Ινιέστα, Μέσι, Ετό (82΄ Μπόγιαν), Ανρί (87΄ Χλεμπ).

ΤΣΕΛΣΙ (Γκούους Χίντινκ): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Αλεξ, Τέρι, Μποσίνγκουα, Εσιέν, Ομπι Μίκελ, Μπάλακ (90+5΄ Ανελκά), Λάμπαρντ (70΄ Μπελέτι), Ντρογκμπά, Μαλουντά.

Απόψε ο μεγάλος αγγλικός «εμφύλιος»

Απόψε σειρά έχει ο μεγάλος αγγλικός «εμφύλιος» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Αρσεναλ. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, είδε τους παίκτες του το περασμένο Σάββατο να αποδίδουν εκπληκτικό ποδόσφαιρο για περίπου 20 λεπτά και να μετατρέπουν σε θρίαμβο (5-2) το ισχυρό προβάδισμα που είχε η Τότεναμ (2-0) από το πρώτο ημίχρονο. Ο Σκοτσέζος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Γκάρι Νέβιλ.

Στο στρατόπεδο της Αρσενάλ, ο Αρσέν Βενγκέρ, δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι που είναι τραυματίας και με δεδομένο ότι ο εντυπωσιακός στους τελευταίους αγώνες, Αντρέι Αρσάβιν, δεν είναι δηλωμένος στην UEFA, το βάρος της επιθετικής λειτουργίας θα επωμισθούν οι Σεσκ Φαμπρεγας και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Στο όριο καρτών βρίσκονται οι Ρούνεϊ και Εβρά για τους γηπεδούχους και οι Ντιαμπί, Νασρι, Σονγκ και Φαν Πέρσι γα την Αρσεναλ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις έχουν ως εξής:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Φαν Ντερ Σάρ, Ο΄Σι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Αντερσον, Κάρικ, Γκιγκς, Ρονάλντο, Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Εμπουε, Τουρέ, Τζουρού, Γκιμπς, Γουόλκοτ, Σονγκ, Νασρι, Φαμπρεγας, Αντεμπαγιόρ, Μπέντνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις