Δ. Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Επίσκεψη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 14:05
UPD:14:14
A- A A+

«Το σύστημα επαγρύπνησης λειτουργεί πλήρως. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου από χθες το βράδυ έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες θερμικές κάμερες, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για το Νέο Ιό της Γρίπης (Novel Influenza Virus), όπως προσωρινά ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Η δημόσια υγεία στη χώρα μας προστατεύεται. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο, υποστηριζόμενο από τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές», τόνισε ο υπουργός.

Δ. Αβραμόπουλος: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας

Δ. Αβραμόπουλος: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας

Όπως είπε ο υπουργός, η χώρα μας, τρεις ώρες μετά την αναγγελία του δυσάρεστου αυτού συμβάντος καταρχήν, και των όσων το συνόδευσαν στο Μεξικό, έθεσε σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ», με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Και πέραν των δύο μηχανημάτων ανίχνευσης, που τέθηκαν σε λειτουργία, προσετέθησαν άλλες οκτώ κάμερες στα σημεία εισόδου, στις πύλες της χώρας μας.

Εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας, πρόκειται να εφοδιαστούν με τα αντίστοιχα μηχανήματα, τα οποία ήδη έχουν φθάσει, ενώ τα αεροϋγεονομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Επιπλέον, το ενημερωτικό υλικό διανέμεται πλέον σε όλες τις πύλες εισόδου και θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο για τα λιμάνια της χώρας.

Αύριο, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Υγείας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή